Dostupni linkovi

Opoziv VW-a u Kini


Nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) povlači 1.950 dizel automobila u Kini kako bi popravila softver na motoru koji je, prema ranijem priznanju, koristila za manipulaciju vrednostima izduvnih gasova.

Opozivom je pogodjeno 1.946 VW-ovih sportskih vozila marke "tiguan" i četiri "pasata" B6 sedana, koji su svi uvezeni, navodi se u saopštenju Folksvagena, i dodaje da je u toku razvoj tehničkih rešenja koja tek treba da budu dostavljena na odobrenje kineskim vlastima, prenosi agencija AP.

VW-ovo poslovanje u Kini, najvećem tržištu automobila po broju prodatih vozila, pretrpelo je manju štetu od globalnog skandala zbog manjka popularnosti dizel automobila medju kineskim vozačima.

Ovaj najveći evropski proizvodjač automobila je nedavno priznao da je u dizel automobile instalirao softver koji aktivira kontrolu emisije štetnih gasova kada automobil prolazi kroz testiranje, ali deaktivira tokom uobičajene vožnje radi poboljšanja performansi vozila.

Prodaja automobila u Kini u avgustu je pala treći mesec zaredom, za 3,4 odsto u odnosu na isti period lane, a VW je tu slabost na kineskom tržištu naveo kao razlog za 16-procentni pad globalnog profita u drugom kvartalu.

XS
SM
MD
LG