Dostupni linkovi

Dodik uzrok svih političkih podela i sukobljavanja u RS


Predsednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je da su sve političke podele i sukobljavanja na političkoj sceni Republike Srpske od prošlogodišnjih izbora do danas direktna posledica delovanja predsednika RS Milorada Dodika.Čavić je rekao da je Dodik izneo niz teških kvalifikacija o opozicionim političarima, koje, kako je kazao, nemaju nikakve veze s istinom.

Po njegovim rečima, sve to je dovelo do velike političke podeljenosti dva politička bloka u RS.

Čavić je kazao da nije tražio niti mu treba izvinjenje zbog Dodikovih tvrdnji o "izdaji" Republike Srpske, jer je to izvinjenje tražio samo lider PDP-a Mladen Ivanić.

"Ni ja nemam nameru da se Dodiku izvinjavam, niti smatram da ima potrebe da se sastajemo", rekao je lider NDP-a na konferenciji za novinare.

On je istakao da se mora omogućiti ambijent za institucionalnu saradnju o konkretnim pitanjima, a ne insinuacijama o navodnoj izdaji.

Čavić je poručio da su lideri Saveza za promene spremni da razgovaraju o interesima RS, ali da nisu spremni da idu na sastanak koji inicira Dodik "kako bi slušali predavanje i trpili najteže kvalifikacije od predstavnika vladajućih stranaka u RS".

On je ocenio da nema potrebe da se sastaju šefovi parlamentarnih stranaka, ali i predložio da se odmah uspostavi dnevna komunikacija ministara u vlasti na nivou BiH sa ministrima u Vladi RS.

XS
SM
MD
LG