Dostupni linkovi

Neuspeo pokušaj uklanjanja šatora opozicije u Podgorici


Komunalni inspektori u Podgorici su u subotu pokušali da uklone, kako su naveli, nelegalne objekte sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog koji su postavjeni tokom protesta opozicije. U tome su ih fizički sprečili organizatori protestnog skupa, prenela je RTCG.

“Ovim su se stekli uslovi za inoviranje zahteva prema Upravi policije za asistenciju prilikom uklanjanja nelegalnih objekata”, navodi se u saopštenju Komunalne inspekcije.

Iz Demokratskog fronta (DF) kazali su da je komunalna policija došla da ukloni šatore i binu uz asistenciju većeg broja komunalnih radnika, vatrogasaca, hitne pomoći i većeg broja policajaca.

“Poslanici DF-a su izašli ispred njih i preneli poruku skupa da je ovo slobodna teritorija koju ćemo svi zajedno braniti i da im nije dozvoljeno zadržavanje i realizacija njihove namere da uklone šatore i binu sa bulevara”, piše u saopštenju, prenosi RTCG.

Poslanici DF-a komunalnu policiju su pozvali da napuste taj prostor što su oni i uradili.

Predstavnici DF poručili su da će se "useliti" u zgradu Skupštine, ako neko pokuša da ukloni šatore i binu sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog gde protestuju 14 dana.

XS
SM
MD
LG