Dostupni linkovi

Kotromanović: Put izbeglica do Hrvatske organizovani biznis


Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović ocenio je danas da je sve što se dešava s izbeglicama u državama u kojima se one nalaze na putu do Hrvatske organizovani biznis.

"Dole je sve biznis. To je biznis koji je organizovan. Dovoz ljudi u Grčku, pa i dalje. Sve do naše granice je biznis na kojem neko dobro zarađuje", izjavio je Kotromanović novinarima u Opatovcu, gde se nalazi privremeni prihvatni izbeglički kamp, preneli su mediji.

On je podsetio da Hrvatska organizovano, bez naplate, prevozi izbeglice koje dolaze iz Srbije prema Mađarskoj i izrazio uverenje da u tome ni sledećih dana neće biti problema.

Kotromanović je rekao da izbeglice u grupama iz Srbije i dalje u velikom broju stižu u Opatovac. Prema njegovim rečima i dalje se za prelaz u Hrvatsku najviše koristi područje Iloka i Tovarnika.

Prema poslepodnevnim podacima MUP, od izbijanja izbegličke krize u Hrvatskoj sredinom septembra u zemlju je ušlo više od 141.000 izbeglica i migranata. Po ulasku u Hrvatsku izbeglice se i dalje organizovano autobusima i vozovima prevoze do mađarske granice, odakle idu prema Austriji i drugim državama zapadne Evrope.

XS
SM
MD
LG