Dostupni linkovi

Srpski fudbaleri se bezbedno vratili, FSS zahvalan Albaniji


Fudbalska reprezentacija Srbije bezbedno se u toku noći vratila kući iz Albanije, gde je savladala selekciju te zemlje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov zahvalio se Albaniji na profesionalno odrađenom poslu.

"Ako izuzmemo jedan izolovan incident, možemo reći da je krajnje profesionalno odrađeno sve što je dogovoreno. Ukupan utisak je pozitivan i zahvalio bih se domaćinima za sve što su uradili da naš boravak u Albaniji bude bezbedan", rekao je Mirkov agenciji Beta.

Srpske fudbaleri imali su neprijatnost na početku boravka u Albaniji, pošto je autobus koji ih je vozio od aerodroma u Tiranu pogođen kamenom.

"Oni su to, naravno, veoma ozbiljno shvatili i preduzeli sve mere, kao što se i moglo videti. Krajnje profesionalno su odradili transport do stadiona", kazao je Mirkov.

Osim tog incidenta, više ih nije bilo, kako u prestonici Albanije, gde su srpski fudbaleri prošetali ulicama oko hotela gde su bili smešteni, tako i u Elbasanu na samoj utakmici.

Nakon utakmice u četvrtak uveče, povratak je organizovan lokalnim putem preko Drača do aerodroma u Tirani, a tokom vožnje koja je trajala više od dva sata takođe nije bilo incidenata, pa su se fudbaleri Srbije u 4.20 sleteli na beogradski aerodrom.

Srbija je pobedila sa 2:0 kolo pre kraja Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstov i tako Albaniji umanjila šansu za direktan plasman na kontinentalni šampionat u Francuskoj.

XS
SM
MD
LG