Dostupni linkovi

Čović i Izetbegović razgovarali o mehanizmu koordinacije i budžetu za 2016.


Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i lider HDZ-a Dragan Čović razgovarali su danas u Sarajevu o mehanizmu koordinacije i budžetu za iduću godinu.

Izetbegović je nakon sastanka sa Čovićem, kojem je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, rekao je da je izvijestio Čovića o sastancima s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

"Danas smo se fokusirali na to da osmislimo posebne projekte za zapošljavanje mladih, da se posebni fondovi nađu u tu svrhu. Samo smo se dotakli te teme, sastanak je trajao veoma kratko, tako da nije bilo nekih zaključaka", rekao je Izetbegović.

On je naveo da nije razgovarano o rekonstrukciji Vijeća ministara, te da Čovića nije informisao ni o sastancima s predsjednicima SDS-a i PDP-a Mladenom Bosićem i Mladenom Ivanićem.

Lider SDA je negirao je informaciju da je Bosić odbio da SBB participira u Vijeću ministara.

"Nije Bosić odbio takvu stvar, ja danas o tome nisam stigao razgovarati sa Čovićem, nisam ga uspio izvjestiti, ali Bosić nije ništa odbio. Juče smo tu stvar razmatrali, o tome će još da se razgovara", naglasio je Izetbegović.

Na pitanje novinara da li će danas na sjednici Predsjedništva SDA biti odobrena promjena koalicionog partnera i nova koalicija sa SBB-om, Izetbegović je rekao da se nada da će doći do takve odluke.

"Kolegijum SDA je juče dao jednoglasnu odluku da se ide u tom smjeru, odnosno da se da preporuka Predsjedništvu i mislim da će to Predsjedništvo pratiti", rekao je Izetbegović

XS
SM
MD
LG