Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Prijatelji Srbije" u EP apeluju da se otvore prva poglavlja


Poslanici Narodne skupštine i članovi neformalne grupe u Evropskom parlamentu "Prijatelji Srbije", apelovali su danas na Savet Evropske unije i zemlje članice EU da se do kraja godine otvore prva pregovaračka poglavlja sa Srbijom.

Ne postoji nijedna obaveza koja nije ispunjena od vlade i svih institucija Srbije, rečeno je na sastanku u Strazburu delegacije Narodne skupštine Srbije sa članovima "Prijatelja Srbije".

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije, prvog dana boravka u Strazburu sastala se sa Emilianom Pavelom, Francom Bogovičem, Andorom Delijem i drugim članovima neformalne grupe u Evropskom parlamentu "Prijatelji Srbije", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

U razgovoru sa narodnim poslanicima, članovi Evropskog parlamenta osvrnuli su se na napredak i krupne korake koje je Srbija ostvarila u pregovorima o pristupanju EU, regionalnoj saradnji i najnovijoj rundi pregovora i dogovorima postignutim u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Učesnici su izrazili uverenje da će se na narednom sastanku zajedničkog Parlamentarnog odbora u martu u Beogradu, razgovarati na teme od značaja za već otvorena pojedinačna poglavlja u procesu pristupanja EU, navodi se u saopštenju.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje, kako je navedeno, trenutno prisustvuje debati o situaciji u EU, na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel i predsednikom Francuske Fransoa Olandom.

Po završetku debate, počeće četvrti sastanak zajedničkog Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije, navedeno je u saopštenju.

XS
SM
MD
LG