Dostupni linkovi

Đukanović : Pozivnica za NATO realna za manje od dva mjeseca


Premijer Milo Đukanović saopštio je da su realna očekivanja da će Crna Gora, za nešto manje od dva mjeseca, dobiti poziv za članstvo u NATO-u.

Premijer je, na svečanosti povodom Dana Vojske, rekao da se taj datum obilježava "u godini za koju vjerujem da će biti upisana velikim slovima u novijoj crnogorskoj istoriji".

"Posebno zbog krupnih ostvarenja naše države na planu integracija i ulaska u društvo razvijenih demokratskih država i naroda. Realna su naša očekivanja da za nešto manje od dva mjeseca Crna Gora dobije poziv za članstvo u NATO. Zasluge za to u velikoj mjeri pripadaju Vojsci i sektoru odbrane Crne Gore", kazao je Đukanović.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore posvećeno i uspješno rade na reformi sektora odbrane, na usvajanju savremenih standarda i jačanju bezbjednosnih kapaciteta, noseći veliki dio odgovornosti i obaveza u procesu NATO integracija. Ocjene koje o tome dolaze iz Brisela i sa najvažnijih evropskih i svjetskih adresa potvrđuju da je postignut značajan progres na tom putu. To nas ohrabruje da nastavimo sa izgradnjom moderne, dobro opremljene i obučene Vojske po mjeri države i građana, spremne za partnerske akcije i izvan teritorije Crne Gore", smatra premijer.

Zato je, navodi premijer, potrebno da država nastavi sa izdvajanjem značajnih sredstava za opremu i osavremenjavanje Vojske i cijelog bezbjednosnog sektora, u skladu s NATO standardima.

XS
SM
MD
LG