Dostupni linkovi

Bina i šatori DF ostali ispred Skupštine Crne Gore


Predstavnici nadležnih službi, koje su naložile Demokratskom frontu (DF) da do 10 sati jutro ukloni šatore i binu sa bulevara ispred parlamenta, nisu se jutros pojavili na mjestu protesta.

Iako je prethodnih dana proteste obezbjeđivao veliki broj pripadnika policije danas je obezbjeđenje dodatno pojačano.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović apelovao je da DF, kao organizator protesta, oslobodi dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta, gdje su protesti počeli 27. septembra.

Iz DF-a su saopštili da su dobili dva rješenja, jedno od Komunalne policije a drugo od MUP-a, ali da su u pitanju dva kontradiktorna stava.

Funkcioner DF-a Branko Radulović rekao je da se u rješenju MUP-a navodi da saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog može biti zatvoren do 10. oktobra.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da je istekao ultimatum koji je postavio gradonačelnik Stijepović i dodao da se, uprkos prijetnjama da će oprema biti uklonjena, jutros nije pojavio niko od nadležnih.

Mandić je rekao da će poslanici DF-a braniti binu i šatore. On je najavio da će protesti i šetnje biti nastavljeni sjutra u svim gradovima.

DF tokom višednevnih protesta ispred zgrade Skupštine Crne Gore zahtijeva pad Vlade i formiranje prelazne koja bi organizovala fer i demokratske izbore, a poručili su da se do ispunjenja zahtjeva neće povući.

XS
SM
MD
LG