Dostupni linkovi

Sanader ostaje u zatvoru


Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prihvatiti dvije ponuđene nekretnine kao jamstvo kojim bi bivši premijer Ivo Sanader istražni zatvor mogao zamijeniti obranom sa slobode.

Hrvatski mediji javljaju kako sud nije bio zadovoljan s ponuđenom dokumentacijom.

Predstavnik Uskoka Vuk Gjuričić novinarima je kazao kako je jamčevina odbijena te da oni neće davati više izjava po tom pitanju.

"Vijeće se rukovodilo činjenicom da se kućom u Kozarčevoj ne bi ispunila svrha jamčevine. Obrana je predložila da se za garanciju da stan u toj zgradi. No, zgrada nije etažirana, a ostatak je blokiran pa je upitna vrijednost zgrade. Suićeva zgrada je odbijena jer ne postoji građevinska ni uporabna dozvola pa je upitna vrijednost i te zgrade.", rekao je Devčić novinarima.

Devčić je rekao da se obrana sada može u roku od tri dana žaliti ili može bilo kada predložiti novu jamčevinu.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivalo je danas o prijedlogu jamčevine za bivšeg premijera Sanadera, nakon što je njegova obrana nadopunila dokumentaciju. Na ročište je iz istražnog zatvora došao i Ivo Sanader kojem je Vrhovni sud u četvrtak ukinuo presudu te mu produljio istražni zatvor u slučaju Fimi media i zamijenio ga jamstvom od 12,4 milijuna kuna.

XS
SM
MD
LG