Dostupni linkovi

Đukanović: Protesti opozicije anticrnogorski i antidemokratski


Crnogorski premijer Milo Đukanović okarakterisao je danas proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) kao "anti-crnogorske, anti-NATO i anti-demokratske" i ocenio da je njihov cilj da se "mimo demokratskih pravila, vaninstitucionalno" promeni vlast u Crnoj Gori.

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore kazao da je podrška protestima došla "samo sa jedne adrese" iz Beograda "i to ne zvanične", što je potvrda dobrih odnosa sa Srbijom.

Naveo je da je proteste podržala Demokratska stranka Srbije (DSS) Vojislava Koštunice koji je "pokušao da osujeti" crnogosrki put osamostaljenja, zbog čega Đukanovć zaključuje da se organizator protesta "oslanja na anticrnogorske strukture u okruženju".

Ocenu o "anti-NATO protestima" Đukanović je ilustrovao podrškom koju je govorom u nedelju uveče organizatorima dao mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije, koji je i tom prilikom izrazio negativan stav prema EU i NATO integraciji.

Zahteve za ostavku vlade i formiranje prelazne okarakterisao je kao ultimatum nekoga ko "ima 6 do10 procenata podrške", na šta vlast neće pristati.

XS
SM
MD
LG