Dostupni linkovi

Orban kritikuje Milanovića


Mađarski premijer Viktor Orban kritikovao je danas svog hrvatskog kolegu Zorana Milanovića da je član globalne ljevičarske organizacije i da mu je posao da "napada" Mađarsku.

Orban je izjavio da stranke u Socijalističkoj internacionali, čiji je član i Milanovićeva Socijaldemokratska partija, podržavaju migraciju i smatraju da je talas migranata u Evropi "dobra stvar" i njihovi lideri "prate naređenja ne toliko vog naroda koliko od Socijalističke internacionale".

Orban je državnoj radio-stanici rekao da "ne smatra da je, ono što hrvatski premijer govori i mišljenje hrvatskog naroda".

"Kada čuju hrvatskog premijera, pozivam Mađare da ne slušaju Hrvata već predstavnika Socijalističke internacionale koji treba da napada Mađarsku", naveo je Orban, dodajući da se do sada uzdržavao da kritikuje Milanovića u interesu dugoročnog interesa dvije zemlje.

Političari iz dvije zemlje kritikovali su jedni druge od 15. septembra kada je Mađarska donijela odluku da zatvori granicu sa Srbijom.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto prošlog mjeseca ocijenio je da je Milanovićevo rješenje migrantske krize "patetično", a hrvatski premijer je ocijenio da je mađarska ograda sramota.

XS
SM
MD
LG