Dostupni linkovi

Demokratski front širi proteste u Crnoj Gori


Demokratski front (DF) organizovaće od ponedeljka protestne šetnje u gradovima Crne Gore u kojima je na vlasti Demokratska partija socijalista (DPS) i zahtevati uspostavljanje prelazne vlasti na lokalnom nivou.

Funkcioner DF Andrija Mandić rekao je u četvrtak uveče na protestu u Podgorici da će u protestinim šetnjama biti postavljeni zahtevi da se uspostave prelazne lokalne vlasti koje će pripremiti prve fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.

"Od ponedjeljka u gradovima u kojima se nalazi na vlasti DPS, odnosno onim gradovima gde su pokradeni lokalni izbori otpočeće šetnje probuđenog naroda", rekao je Mandić.

DF šesti dan protestuje ispred zgrade skupštine u Podgorici, zahtevajući ostavku vlade Mila Đukanovića i uspostavljanje prelazne vlade koja bi pripremila izbore, a čelnici tog pokreta najavili su da će protest trajati do ispunjenja tog zahteva.

Vlada Crne Gore je u četvrtak odbacila zahteve DF-a kao "neustavne i nedemokratske" i pozvala taj opozicioni savez da u "demokratskoj proceduri ospori legitimitet Vlade u Skupštini i ostvari svoj politički cilj".

Prethodno je predsednik skupštine Ranko Krivokapić pozvao DF da prekine proteste i da "dijalogom u skupštini rešava probleme".

DF je pozvao i druge opozicione partije da mu se pridruže u organizaciji protesta, ali na taj poziv, za sada, bez odgovora

XS
SM
MD
LG