Dostupni linkovi

Vlada odbacila zahtjev DF-a za ostavku


Vlada Crne Gore odbacila je zahtjev Demokratskog fronta (DF) za ostavku i navela da DF ima priliku da legitimitet aktelne Vlade ospori u Skupštini i ostvari svoj politički cilj.

"Zahtjev za `pad aktuelne Vlade, kao neophodan preduslov za formiranje nove prelazne` je neustavan i nedemokratski", smatraju u crnogorskoj Vladi.

U Vladi Crne Gore ističu da vlast, koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, ne može biti uspostavljena niti priznata.

"Izraženi stav Demokratskog fronta o navodnoj većinskoj volji građana Crne Gore je politička fikcija, a ne izraz demokratskog legitimiteta podnosioca zahtjeva", navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Vlada podsjeća da se u skladu sa Ustavom Crne Gore nepovjerenje Vladi može izgalasati na prijedlog najmanje 27 poslanika.

"Vladi prestaje mandat i prestankom mandata Skupštine. Skupštini može prestati mandat prije vremena na koje je izabrana, raspuštanjem ili skraćenjem mandata. Skupštini se može skratiti mandat, između ostalog, i na prijedlog najmanje 25 poslanika", navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG