Dostupni linkovi

Stefanović: Ne može da se prisluškuje a da ne postoji trag


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da nije moguće prisluškivati nekoga, a da o tome ne postoje tragovi i naglasio da će nadležni organi do kraja istražiti tvrdnju predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da je bio prisluškivan.

Stefanović je na Radio-televiziji Srbije ocenio da akteri priče o prisluškivanju "pokušavaju u delu medija da se izmigolje iz cele priče".

"To nećemo dozvoliti, već ćemo sve istražiti do kraja. Spremni smo i da prihvatimo kontrolu bilo kojeg nezavisnog organa", kazao je ministar.

On je ocenio da portal Teleprompter koji je objavio navode o prisluškivanju Pajtića, nije medij, već "jedna banditska institucija za ucenjivanje ljudi".

Po njegovim rečima, to što je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi demantovao da je rekao bilo šta od onoga što mu se pripisuje u spornom napisu, dovoljno je da predsednik DS podnese ostavku.

Stefanović je dodao da je istraga navodnog prisluškivanja počela i rekao da će se sa urednikom sajta Teleprompter Danilom Redžepovićem večeras razgovarati u Upravi kriminalističke policije u Novom Sadu o njegovim saznanjima o tome.

XS
SM
MD
LG