Dostupni linkovi

Srebrenica: Nema vanredne sjednice Skupštine, Duraković pozvan na razgovor


Kolegijum Skupštine opštine Srebrenica danas nije donio odluku o održavanju vanredne skupštinske sjednice za razmatranje zahtjeva koje su iznijeli predstavnici građana na protestima ispred opštinske zgrade.

Građani su podršku dali smijenjenom direktoru Doma zdravlja Nenadu Miloševiću i načelniku opštine Ćamilu Durakoviću, koji je podnio ostavku.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović rekao je da je Kolegijum donio zaključak kojim zadužuje njega i potpredsjednika Skupštine opštine Hamdiju Fejzića da u roku od dva dana održe sastanak sa načelnikom opštine i predstavnicima političkih stranaka s ciljem prevazilaženja novonastale situacije i rješavanja određenih problema koji su do toga doveli.

On je pojasnio da zahtjevi građana nijesu predati na protokol Skupštine opštine i da ih ovaj organ ne može razmatrati i donositi odluke ukoliko nisu zvanično upućeni, jer bi se kršio Statut i Poslovnik o radu Skupštine opštine.

Milovanović je istakao da je skupštinski Kolegijum zadužio predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine Srebrenica da u dogovoru sa načelnikom opštine dogovore termin održavanja nastavka skupštinske sjednice koja je prekinuta 23. septembra nakon smjene direktora Doma zdravlja.

Oko 200 građana je prije dva dana na mirnom protestu tražilo da hitno bude održana vanredna sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti poništena odluka o smjeni direktora Doma zdravlja Nenada Miloševića.

Učesnici protesta su se razišli nakon što im je saopšteno da će za sedam dana biti održana vanredna sjednica Skupštine opštine, na kojoj će biti riješeni zahtjevi građana koji su izneseni na ovom mirnom protestu.

Odluci o smjeni direktora Doma zdravlja protivio se načelnik opštine Ćamil Duraković koji je, kako kaže, nakon njenog donošenja na protokol opštine podnio ostavku.

Odluku o smjeni Miloševića donijela je novoformirana skupštinska većina koju čine odbornici SDA, SNSD-a i još dva odbornika iz SDP BiH i SBiH.

XS
SM
MD
LG