Dostupni linkovi

Zvizdić danas u Strasbourgu


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić obratit će se danas poslanicima Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE) i odgovarati na njihova pitanja.

Zvizdić će boraviti u Strasbourgu na poziv predsjednice Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Kako je najavljeno, Zvizdić će se sastati s generalnim sekretarom Vijeća Evrope Thorbjornom Jaglandom i predsjednikom kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope Jean-Claudeom Freconom.

Također, Zvizdić će u Palais de l’Europe otvoriti izložbu savremene umjetnosti pod nazivom “Bosna i Hercegovina – novi evropski centar moderne umjetnosti” kojom naša zemlja, kao predsjedavajuća Vijeća Evrope, predstavlja raznoliki spektar svojih kulturnih vrijednosti i dostignuća.

Tom prilikom bit će prezentirana dva značajna kulturna projekta – ARS AEVI i Bijenale savremene umjetnosti D-0 ARK Underground.

Predsjedavajući Zvizdić će posjetiti i Evropski sud za ljudska prava, gdje će se susresti s predsjednikom tog suda Deanom Spielmannom.

XS
SM
MD
LG