Dostupni linkovi

Papa Franjo završio posjetu SAD-u


Papa Franjo završio je u nedjelju u Philadelphiji šestodnevni posjet Sjedinjenim Državama velikom misom pred milijun vjernika pošto se ranije sastao sa žrtvama pedofilije i zatvorenicima, obratio američkom Kongresu i Općoj skupštini UN-a, a prije SAD-a posjetio komunističku Kubu

Na misi u parku Philadelphije Papa je snažno ponovio dvije središnje teme svoje američke turneje, a to su zaštita obitelji i okoliša, o kojima je govorio pred Kongresom i u Ujedinjenim narodima.

"Ne možemo dozvoliti sterilne podjele", rekao je nekoliko mjeseci prije konferencije o klimatskim promjenama u Parizu upozorivši da svijet mora hitno zaštiti dom (Zemlju) i u to se mora uključiti "cijela ljudska obitelj u pokušaju da postigne cjelovit i trajni razvoj".

Stigavši u papamobilu praćen oduševljenjem stotina tisuća okupljenih duž velike prometnice grada, papa Franjo je poljubio djecu i blagoslovio beskućnike.

Mnoštvo se okupilo u desetak redova duž Benjamin Franklin Parkway, a mnogi su se popeli na stabla kako bi imali bolji pogled.

Ta velika misa bila je vrhunac šestodnevne turneje tijekom koje je poglavar 1,2 milijarde katolika u svijetu bio prvi Papa koji se ikada obratio američkom Kongresu u Washingtonu te Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

XS
SM
MD
LG