Dostupni linkovi

Počeo protest Demokratskog fronta


Protest koji organizuje Demokratski front (DF) počeo je u nedelju u Podgorici, a skupu, prema nezvaničnim procjenama, prisustvuje nekoliko hiljada građana.

Protestu preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, osim funkcionera DF-a, prisustvuju i predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kao i funkcioneri te stranke, Snežana Jonica i Aleksandar Damjanović.

Na protest su došli i nezavisni poslanici Obrad Gojković i Mladen Bojanić, predstavnici Radničke partije, a skup je podržala i Bošnjačka demokratska zajednica.

Okupljeni građani nose zastave Srbije i Crne Gore.

Oko hiljadu građana Nikšića ranije je stiglo na plato ispred Skupštine, a u Podgoricu su stigli i građani iz drugih crnogorskih gradova.

Zgradu Skupštine i Vlade obezbjeđuju jake policijske snage.

Organizatori su ranije najavili da će protesti trajati do ispunjenja zahtjeva da se formira prelazne vlade i organizovanja fer izbora i poručili da će protesti biti masovni, mirni i demokratski i da je cilj pravedan.

Saobraćaj je, zbog protesta, obustavljen na Bulevaru Stanka Dragojevića, dijelu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog (od raskrsnice sa ulicom Jovana Tomaševića do raskrsnice sa ulicom Bratstva i jedinstva), ulici Slobode i ulici Kralja Nikole (do raskrnice sa ulicom Oktobarske revolucije).

XS
SM
MD
LG