Dostupni linkovi

Postavljen kamen temeljac za "Beograd na vodi"


Premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar postavili su u nedelju kamen temeljac za dve stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta "Beograd na vodi", vrednog 3,5 milijardi evra.

Uz kamen temeljac premijer Vučić i Alabar ubacili su i "vremensku kapsulu" s porukama, a zatim su i bacili prve lopate čime su oiznačili početak gradnje projekta Beograd na vodi.

Premijer Vučić, na svečanosti pre polaganja kamenta temeljca, rekao je da danas veliki dan za Srbiju i da se isčisuju nove stranice istorije za grad i Zemlju, dok je Alabar rekao da je Beograd na vodi dragilj čiji se samo mali deo danas oktriva i poručio da je reč o projektu za sve Beograđane i građane Srbije i one koji u glavni grad dolaze.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik RS Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije, ambasadori...

Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura.

XS
SM
MD
LG