Dostupni linkovi

Klinton vodi donatore na virtuelno putovanje u Afriku


Bivši američki predsjednik Bil Klinton predstaviće sutra u Njujorku svoj kratki film virtuelne stvarnosti o istočnoj Africi, za koji se nada da će podstaći gledaoce da pomognu u rješavanju svjetskih problema.

Šefovi država, direktori korporacija i istaknuti predstavnici civilnog društva koji će u nedjelju prisustvovati godišnjem sastanku Klinton globalne inicijative, pomoću specijalnih naočara pratiće Klintona na njegovom putovanju kroz istočnu Afriku.

Osmominutni film je prošlog ljeta napravljen kamerom koja snima 360 stepeni oko sebe, tako da se slika mijenja kako gledaoci skreću pogled lijevo, desno, gore i dole.

Gledaoci će tako imati osjećaj kao da sjede u istoj sobi s Klintonom dok razgovara s preduzetnikom iz Tanzanije koji prodaje solarne proizvode, ili da su istom šatoru u kojem Klinton i njegova kćerka Čelsi uručuju slušne aparate ljudima u Najrobiju.

Virtuelni film će, takođe, odvesti gledaoce u jednu učionicu u glavnom gradu Kenije, koja je dio Klintonove inicijative za poboljšanje obrazovanja za djevojčice i djevojke.

Film počinje i završava se obraćanjem Klintona gledaocu iz svoje kancelarije u Njujorku.

XS
SM
MD
LG