Dostupni linkovi

Kolona kamiona pred mađarskom granicom, hrvatskim zabranjen ulaz


Sedam kamiona s hrvatskim tablicama odnosno robom koja je proizvedena u Hrvatskoj, od ponoći do četvrtka poslijepodne vraćeno je u Mađarsku, zbog zabrane ulaska hrvatske robe u Srbiju, priopćeno je na graničnom prijelazu Horgoš.

Za sve ostale kamione, i robu proizvedenu u drugim zemljama, nema zapreka za ulazak u Srbiju.

Sa srbijanske strane, prema mađarskoj granici, kolona kamiona je duga nekoliko kilometara, i na izlaz se čeka nekoliko sati.

Vozač Borislav Makijević iz Novoga Sada, čije je kamion na oko kilometar od granice, kaže da čeka oko tri sata i da se vrlo polako primiče prijelazu. Dodaje da nije ni pokušavao izaći preko hrvatske granice.

Promet putničkim automobilima se odvija bez zadržavanja.

Na graničnom prijelazu i oko njega nema migranata. Povremeno se uz autocestu koja vodi do tog najvećeg srbijansko-mađarskog graničnog prijelaza mogu vidjeti skupine migranata koji kažu kako bi pokušali prijeći u Mađarsku.

"Nama je rečeno da je hrvatska granica zatvorena na mjesec dana. Zato idemo prema Mađarskoj i nadamo se da će nam Bog pomoći", rekao je Šain, muškarac srednjih godina, koji je jedini u skupini od tridesetak osoba iz Afganistana govorio engleski.

XS
SM
MD
LG