Dostupni linkovi

Vučić: Srbija neće odgovarati na mjere Hrvatske


Srbija ne želi da odgovara na odluku Hrvatske da onemogući ulaz srpskim vozilima jer se na ekonomske mjere može odgovoriti ekonomskim mjerama, ali na ludilo nikako, rekao je danas predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da očekuje da će iz Brisela urazumiti Hrvatsku.

"Srbija na sumanute mere neće da odgovara. Mislili smo da je davno prošlo vreme kada se ulazilo u autobus i govorili 'ti, ti i ti, ne možeš dalje'", rekao je Vučić. On je istakao da se na iracionalne i sumanute mjere ne može odgovarati na racionalan način, te dodao da nije bilo kontakta sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

"Nije mi bilo teško da ga pozovem kada su krenuli sa merama, ali sada moram da vidim da li postoji smisao", rekao je Vučić za B92.

Premijer Srbije očekuje da će uslijediti novo odlučno i jasno reagovanje EU i da će problem biti riješen. "Šteta je ozbiljna i velika.

Mi problema u prodavnicama nećemo imati, a nadam se da će sve kratko trajati. Ako potraje, biće zamena za hrvatske proizvode, biće proizvoda i iz Srbije i iz drugih zemalja", rekao je Vučić, koji je danas na platou ispred Skupštine grada Beograda prisustvovao primopredaji deset novih gradskih autobusa domaćeg proizvođača "Ikarbusa".

Vučić je rekao da je Srbija morala da poslije četiri dana odgovori ekonomskim mjerama na hrvatsku blokadu i da to "svi u svijetu razumiju".

XS
SM
MD
LG