Dostupni linkovi

Predsednik EBRD u poseti Beogradu


Predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti boraviće 24. i 25. septembra u Beogradu i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem će potpisati Memorandum o razumevanju u podsticanju razvoja investicione klime i privatnog sektora u Srbiji.

Kako je najavila EBRD, Čakrabarti će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, ministrom finansija i srpskim guvernerom u EBRD-u Dušanom Vujovićem i članovima međunarodne i poslovne zajednice.

Inicijativa EBRD za poboljšanje investicione klime i upravljanja u Srbiji će doprineti jačanju regionalnog razvoja i poželjnosti zapadnog Balakan kao investicione sredine, ističe se u saopštenju.

"Drago mi je što ću ponovo posetiti Beograd. Srbija ima ključnu ulogu u daljem razvoju regionalne saradnje koju EBRD snažno podržava. Rešeni smo da pružimo podršku srpskoj ekonomiji i reformama koje će doprineti rastu poželjnosti Srbije i ; celog regiona za strane i domaće investicije", rekao je Čakrabarti.

On će tokom posete Beogradu potpisati i projekat kojim će se podržati razvoj lokalnog hipotekarnog tržišta i dugoročnog finansiranja za mala i srednja preduzeća.

"Razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima, predstavnicima poslovne zajednice i klijentima će biti fokusirani na investicione prioritete EBRD u Srbiji", najavila je EBRD.

XS
SM
MD
LG