Dostupni linkovi

Vanredna sednica Vlade Srbije zbog hrvatskih mera


Vlada Srbije održaće sutra hitnu sjednicu povodom jednostranih mera zaustavljanja teretnog saobraćaja.

Premijer Aleksandar Vučić je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare zatražio od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja na graničnom prelazu Batrovci, upozorivši da će Srbija u suprotnom preduzeti pravne mjere, a ukoliko to ne da rezultat povući će i kontramjere.

"Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas", rekao je Vučić.

On je ukazao da je Srbija suočena više mjeseci sa talasom izbjeglica, a nije slala neodgovorne izjave, niti je ikada zaustavljala saobraćaj.

"Mi puštamo sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a oni ne puštaju nijedan iz Srbije u Hrvatsku. Naše strpljenje neće trajati do veka", rekao je Vučić.

On je zamolio EU da upozori svoju članicu da se ne ponaša tako, jer to nije samo antievrpsko ponašanje, već je protiv svakih civilizacijskih normi.

Kolone kamiona iz pravca Srbije na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo, koji je jedini bio otvoren za teretni saobraćaj između Srbije i Hrvatske, dugačke su i po 10 kilometara.

XS
SM
MD
LG