Dostupni linkovi

Uživo - Održana Parada ponosa: Posveta toleranciji i pravu na različitost

U Beogradu je mirno završena Parada ponosa koju su sve vreme obezbeđivale jake policijske snage. U povorci je bio veliki broj domaćih i stranih zvaničnika, političara, javnih ličnosti i stvaralaca.

10:49 20.9.2015.

Većina glavnih ulica u Beogradu od ranih jutarnjih sati je zatvoreno za saobraćaj, a vidljiv je veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom, uoči današnjie parade LGBT osoba.

10:51 20.9.2015.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, apelovao je na građane da omoguće mirno održavanje Parade ponosa. Stefanović je poručio da se nasilje prema LGBT osobama i policajcima neće tolerisati.

"Građani Srbije moraju da se odreknu nasilja, nasilje nije odgovor, ne možete reagovati ako vam se nešto ne sviđa, tako što ćete razbijati grad", rekao je Stefanović.

10:52 20.9.2015.

Parada ponosa i Ponos trans osoba, dva su događaja sa kojih će u nedelju pripadnici LGBT i trans populacije iz centra grada skrenuti pažnju na svoje zahteve i položaj u društvu​

10:56 20.9.2015.

Pozdravni govor na Paradi održaće "prva kuma" dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Goran Miletić, iz Organizacionog odbora te manifestacije rekao je da je atmosfera pred njeno održavanje bolja i opuštenija nego ranijih godina, kao i da je njen uvod, Nedelja ponosa, prošla bez ikakvih problema.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG