Dostupni linkovi

Medojević: Protesti DF biće mirni i demokratski


Protesti opoziconog Demokratskog fronta /DF/ najavljeni za 27. septembar biće potpuno mirni i demokratski, jedino vlast može da pokuša da ih kompromituje, ocijenio je jedan od lidera DF i predsjednik Pokreta za promjene /PzP/ Nebojša Medojević.

"Dobro smo se pripremili. Nećemo im dozvoliti da primijene njihove standardne metode. Naši zahtjevi su legitimni i za svakoga na demokratskom zapadu oni su potpuno razumljivi. Ovo je naša istorijska misija", rekao je Medojević na sjednici Glavnog odbora /GO/ PzP-a.

Iz PzP-a saopšteno je da su glavna tema na sjednici GO bili predstojeći protesti najavljeni za 27. septembar.

Članovi GO jednoglasno su podržali sve akcije koje predstoje, uz nekoliko konstruktivnih prijedloga koji se tiču samog operativnog plana.

Medojević je ocijenio da priča o protestima nije priča o strankama i partijama i da oni nisu borba za stranačke interese i poslaničke mandate, već izraz narodnog bunta.

"Ko hoće da dođe dobrodošao je, i mi smo taj poziv uputili svima. Sada se jasno vidi da, iako unutar opozicije imamo slične ocjene oko teškog aktuelnog stanja, oko izborne krađe i oko neophodnosti prelazne vlade, metodologije su nam drugačije", rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, u DF-u smatraju da, kao opozicija, više nemaju ni vremena ni prava da čekaju.

"Jasno kažemo da više nećemo da učestvujemo u izbornim farsama koje organizuje ovaj režim", poručio je Medojević.

XS
SM
MD
LG