Dostupni linkovi

Kućni pritvor za Ivanovića


Međunarodno sudsko vijeće Osnovnog suda u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice donijelo je odluku da lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću, umjesto pritvora, bude određen kućni pritvor, izjavio je Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović.

"NJih dvojica će u kućnom pritvoru provesti naredna dva meseca, s tim što je Ivanović vraćen danas u bolnicu gdje će ostati sve dok lekarski konzilijum ne utvrdi da njegovo zdravstveno stanje odgovara izmeštanju iz bolnice", naveo je Pantović.

On kaže da je na ovaj način Sudsko vijeće prihvatilo stav odbrane da, poslije saslušanja 55 svjedoka tužilatva, od kojih niko nije direktno optužio Ivanovića i Delibašića, više ne postoje razlozi za određivanje pritvora.

"Očekujemo da će Sudsko veće, posle salušanja svedoka odbrane, što će trajati najvjerovatno do kraja godine, doneti oslobađajuću presudu za svu petoricu Srba - Ivanovića, Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića", rekao je Pantović.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović u pritvoru je proveo skoro 20 mjeseci, pošto je uhapšen 27. januara prošle godine zbog optužbe tužilaštva da su petorica Srba, među kojima je on, navodno počinili više krivičnih djela tokom 1999. i 2000. godine.

XS
SM
MD
LG