Dostupni linkovi

Otkazani vozovi iz Hrvatske prema Sloveniji


Zbog vanredne situacije s prilivom izbeglica, Slovenačke železnice obustavile su saobraćaj međunarodnih vozova preko graničnih prelaza s Hrvatskom, izvestile su u četvrtak uveče Hrvatske železnice (HŽ).

Kako javlja hrvatska agencija Hina, takođe je saopšteno da su 17. septembra Nemačke železnice obustavile međunarodne vozove između Austrije i Nemačke, a time i međunarodne vozove na linijama s Hrvatskom.

Tako do daljeg neće saobraćati vozovi od Zagreba do Beča, od Zagreba do Frankfurta, od Beograda do Ljubljane, od Rijeke do Minhena, od Zagreba do Minhena.

Slovenačke železnice objavila su i da su do daljnjeg otkazale međunarodne vozove iz Hrvatske preko Dobove zbog mogućnosti da ih koriste migranti.

Otkazana su dva međunarodna voza koja je trebalo da u četvrtak i petak na redovnim linijama iz Hrvatske idu preko granične stanice Dobova ka Nemačkoj i Švajcarskoj.

Takav je dogovor postignut s Hrvatskim železnicama i policijom zbog mogućnosti da te vozove ponovo koriste migranti kojih je oko 150 sinoć oko 19.00 časova zateleno i zaustavljeno u vozu na liniji Beograd-Cirih.

Voz Beograd-Minhen koji je u Dobovu na granici s Hrvatskom trebalo da stigne posle 22.00 sata, zaustavljen je na hrvatskoj strani granice i neće nastaviti put.

Kroz Dobovu dnevno prođe po pet vozova iz Hrvatske na redovnim linijama.

Ne zna se koliko dugo će ova obustava saobraćanja vozova trajati.

Po informacijama slovenačkih medija, u Dobovi je iz voza prema Cirihu skinuto oko 150 izbeglica i migranata, i čekaju povratak u Hrvatsku. Oni čekaju da Hrvatska za njih obezbedi prevoz, prenosi agencija Hina.

Na putnom graničnom prelazu Slovensko selo, javljaju slovenački mediji, u četvrtak uveče je zaustavljeno na slovenačkoj strani nekoliko manjih grupa migranata, a više se očekuje tokom noći.

XS
SM
MD
LG