Dostupni linkovi

Asad: Odlazim s vlasti samo ako to narod zatraži


Sirijski predsjednik Bašar Asad izjavio je da će otići s vlasti samo ako to zatraži sirijski narod, a ne pod pritiskom Zapada.

"Što se tiče funkcije predsjednika, on dolazi na vlast uz pristanak naroda putem izbora, a ako odlazi s vlasti, onda to čini ako narod zatraži, a ne zbog suda SAD, Savjeta bezbjednosti UN, Ženevske konferencije", rekao je Asad u intervjuu za ruske medije.

Asad je naglasio da predsjednik ostaje na vlasti, ako narod želi da on ostane na vlasti, a da bi u suprotnom "trebalo brzo da siđe s vlasti", prenijla je agencija Reuters.

Pomoć Irana, koja je Siriju snabdjela vojnom tehnologijom, bila je ključna u borbi protiv terorizma, kazao je Asad, navodeći da Teheran, međutim, nije uputio vojne jedinice u Damask.

Asad je naveo da koalicija, predvođena SAD, nije dosad uspjela da spriječi širenje "Islamske države".

Evropljani treba da prestanu da podržavaju teroriste ukoliko žele da riješe problem izbjeglica, izjavio je sirijski predsednik Bašar al-Asad u današnjem intervjuu za vodeće ruske medije.

"Nije stvar u tome da li Evropa prihvata izbjeglice ili ne, ono što je važno je ukloniti primarne uzroke problema", izjavio je sirijski lider, koji smatra da je prestanak podrške teroristima suština izbjegličkog pitanja.

Asad je pozvao sve snage da se ujedine u borbi protiv terorizma jer je to put da se politički ciljevi Sirijaca ostvare kroz dijalog i politički proces.

XS
SM
MD
LG