Dostupni linkovi

Mali: Dve lokacije u užem izboru za Prihvatni centar za izbeglice


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da su dve lokacije van centra grada u najužem izboru za izgradnju prihvatnog centra za izbeglice i najavio da će taj projekat biti realizovan u narednih nekoliko meseci.

"Ne bih licitirao koja će lokacija biti izabrana, u toku su analize infrastrukture i prilaza tim lokacijama, ali su one van gradskog centra. Želimo da preselimo sadašnju sliku sa izbeglicama iz centra grada u taj centar koji će imati sve neophodne uslove za smeštaj", rekao je Mali gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Kako je naveo, ekipe gradskih komunalnih preduzeća "rade 24 časa" kako bi prostor oko beogradske autobuske stanice u kome se nalaze izbeglice, "učinile što humanijim i čistijim".

Mali je dodao da će u ponedeljak, 14. septembra, početi da radi veliki info pult u parku kod autobuske stanice koji će izbeglicama pružati tačne informacije o cenama taksi prevoza, zvaničnom kursu dinara, najbližim policijskim stanicama i menjačnicama.

"Imali smo pritužbe izbeglica na rad taksista i menjačnica, s tim stvarima se borimo svakodnevno, ali smo u globalu kao grad, prikazali lepu sliku u odnosu prema izbeglicama", kazao je gradonačelnik.

XS
SM
MD
LG