Dostupni linkovi

Uhapšen policajac koji pokušao da podmetne ministru policije CG


Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević podnio je krivičnu prijavu Specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, zbog sumnje da su pojedini policajci na organizovan način sačinili lažne službene zabilješke u kojima se navodi da je on koristio seksualne usluge djevojke koja je uhapšena 24. jula u Budvi zbog posredovanja u prostituciji.

Zbog sumnje da je ministru pokušao da podmetne seks aferu sa Marijom Milovanović (29) iz Loznice, koja se u policijskoj akciji “Pink 3” sumnjiči za prostituciju juče je uhapšen inspektor Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala u Budvi Đoka Golubović (44).

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina Golubović, koji je u više navrata bio predmet provjera Unutrašnje kontrole zbog sumnje da se bavi koruptivnim radnjama, sačinio je dvije službene zabilješke, o navodnom ispitivanju Milovanović i to bez naloga nadležnog tužilaštva.

Golubović je juče na saslušanju rekao da je u tom dokumentu vjerno prenio riječi Milovanovićeve. Golubović je bio uključen u policijske akcije suzbijanja elitne prostitucije na primorju, tokom koje je uhapšeno više djevojaka iz Crne Gore i Srbije.

Nakon saslišanja njemu je tužilac odredio pritvor do 72 sata.

Konjević je sinoć na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je došao do saznanja da određeni policajci iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa kriminalnim, parakriminalnim strukturama i medijima, spremaju njegovu profesionalnu i ličnu diskreditaciju.

On je istakao da je u prijavi ukazao specijalnom tužiocu da se radi o gnusnoj laži kojom se on, kao osoba, potpredsjednik Socijaldemokratske partije SDP i ministar, pokušava diskreditovati na najprizemniji način.

"Obavijestio sam ga da stojim na raspolaganja tužilaštvu da učestvujem u svim procesnim radnjama ukoliko se za tim ukaže potreba kako bi se utvrdila puna istina i jedino na takav način spriječila moja diskreditacija", dodao je Konjević.

Konjević je naglasio da vjeruje da će i u daljim radnjama tužioca biti otkrivene sve okolnosti, kako je rekao, bestijalne podmetačine i zloupotrebe policijskih ovlašćenja i službenog položaja.

"Vjerovatno jednom dijelu kriminalnih struktura koji uređuju pojedine medije smeta moj rad koji je isključivo zasnovan na zakonu i pokušaju da se unaprijedi rad institucije čiji sam starješina, pa time i Vlade Crne Gore čiji sam ministar. Ovim obraćanjem želim da zaustavim medijske špekulacije nakon aktivnosti specijalnog tužilaštva i u cilju utvrđivanja daljih činjenica, po dogovoru sa specijalnim tužiocem, ne mogu saopštavati više detalja", rekao je Konjević.

Na pitanje na koje medije misli Konjeviće je odgovorio: "Na one koji nijesu u sali".

Konferenciji za medije nije dozvoljen ulazak novinaru Informera.

XS
SM
MD
LG