Dostupni linkovi

Uhapšen fotograf danskog lista


Danski dnevni list "Politiken" javio je večeras na svojoj internet stranici da su policajci, koji prate kolonu od oko 300 izbeglica koji se kreću pešice autoputem u oblasti Sonderjuland, uhapsili fotografa tog lista Martina Lehmana pošto je on odbio da se povinuje naredbi policije da je dalje kretanje sa kolonom i fotografisanje zabranjeno.

Lehman je malo pre toga javio da se atmosfera na licu mesta sve više usijava, posebno nakon pokušaja policije da zaustavi kolonu i preusmeri je sa autoputa na jedan od sporednih puteva. Došlo je do međusobnog guranja i izbeglice su probile blokadu, a na jednoj do Lehmanovih fotografija se vide dva policajca koji vuku za ruke izbeglicu, za koga se čvrsto drži mali dečak.

Na drugoj fotografiji, koju je sa nadvožnjaka napravio njegov kolega iz "Ekstra Bladeta", vidi se Lehman sa foto-aparatom oko vrata, koga dva policajca odvode sa lica mesta držeći ga čvrsto za ruke.

Lehman je, kao i fotografi iz drugih medija, tokom dana pratio kolonu koja se formila kada su izbeglice napustile školu u kojoj su bile smeštene i pešice se zaputile prema Švedskoj, stotinama kilometara udaljenoj.


XS
SM
MD
LG