Dostupni linkovi

Stefanović: Za nedelju dana će se znati nova lokacija za prihvatni centar


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da bi u narednih nedelju dana trebalo da bude poznata i lokacija prihvatnog centra za izbeglice iz Sirije u Beogradu i da se razmatraju dve opcije.

"Za sedam dana ćemo znati konkretnu lokaciju, bliži se jesen i hladniji dani. Bitno je da ove ljude sklonimo sa otvorenog", kazao je Stefanović koji je danas obišao izbeglice u parku kod Autobuske stanice.

Kako je naveo, svakoga dana u Srbiju uđe između 2.500 i 3.000 izbeglica i Srbiji je u zbrinjavanju tih ljudi potrebna i pomoć Evropske unije (EU).

"Dobro će nam doći finansijska pomoć, ali i pomoć u izgradnji kapaciteta", kazao je Stefanović i dodao da Srbija ne treba da bude sama u ovome.

Sa Stefanovićem je izbeglice obišao i ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn, koji je rekao da Srbija može da očekuje pomoć EU u zbrinjavanju izbeglica i da za sada Srbija dobro obavlja taj posao.

On je napomenuo da bi u ponedeljak i EU trebalo da donese konačan plan za rešenje izbegličke krize i da će to biti i Srbiji od pomoći.

XS
SM
MD
LG