Dostupni linkovi

Skupštinski odbor usvojio Rezolucija o integraciji Crne Gore u NATO-u


Glasovima poslanika vladajuće koalicije, Odbor za međunarodne odnose usvojio je Prijedlog rezolucije o podršci integraciji u NATO.

Za rezoluciju su glasali poslanici vladajuće koalicije Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Bošnjačke stranke i nezavisni poslanik Mićo Orlandić, dok su protiv bili poslanici Socijalističke narodne partije (SNP), Demokratskog fronta i Demosa.

Uzdržan je bio poslanik opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Koča Pavlović, dok lider opozicione Pozitivne Darko Pajović nije pristvovao glasanju, ali je tokom rasprave podržao usvajanje tog dokumenta.

Prema mišljenju potpisnika predloga Rezolucije, NATO je najvažnije pitanje u Crnoj Gori. Milutin Simović iz DPS-a kaže da je ohrabrujuće to što je 49 poslanika potpisalo tekst, a ističe da je još više onih koji podržavaju rezoluciju.

"Bližimo se zahtjevnoj dvotrećinskoj većini", saopštio je Simović, iako je za usvajanje na plenumu potrebna je prosta većina.

Nezavisni poslanik Goran Danilović smatra da o Rezoluciji ne bi trebalo raspravljati prije pozivnice iz NATO-a, prenosi Radio Antena M.

XS
SM
MD
LG