Dostupni linkovi

Beko: Nadam se da će nalogodavci ubistva biti otkriveni


Biznismen Milan Beko saslušan je danas u svojstvu oštećenog u okviru istrage koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu, zbog pokušaja njegovog ubistva u novembru prošle godine, kada je teško ranjen ispred svoje kuće.

Beko se u tužilaštvu zadržao oko dva i po sata i iskaz je dao u prisustvu svog punomoćnika Zdenka Tomanovića.

Nakon svjedočenja, Beko je novinarima ispred Palate pravde rekao da vjeruje u rad policije, da će biti pronađeni naručioci napada na njega.

Beko je takođe negodovao što, kako je naveo, tužilaštvo nije u stanju da zaštiti integritet istrage i spreči curenje povjerljivih informacija u javnost.

On se nada da će tužilaštvo uspjeti da obijezbedi samostalnost u radu "gdje god tragovi ili sumnje u ovom postupku vode".

Prema nezvaničnim informacijama, Beko nije prepoznao Maju Adrovac kao izvršioca tog krivičnog dela.

Istraga se za sada vodi samo protiv Maje Adrovac, čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka na Beka, i ona se nalazi u pritvoru.

Adrovac će, na svoj zahtjev moći da prisustvuje ispitivanju biznismena, a kako je ranije najavljano, mogla bi da traži i da se izvrši prepoznavanje.

Pod istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Istraga protiv nje je pokrenuta 18. jula, a na teret joj stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprijećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

XS
SM
MD
LG