Dostupni linkovi

Stojanović: Video Dačića i Miše Banane nisu došli iz službi


Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je danas da nema saznanja kako su snimci sastanaka vrha MUP-a za vreme mandata Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem dospeli u javnost, ali da je čvrsto ubeđen da nisu procureli ni iz jedne od tri službe bezbednosti.

Stojanović je podsetio da su bezbednosne službe te snimke prosledile nadležnom tužilaštvu, kao i da ih imaju i sud i policija.

On je rekao da je potrebno istražiti odakle su snimci dospeli u javnost, da li iz tužilaštva ili suda.

"Sve dok oni koji rade u institucijama i sektoru bezbednosti ne budu krivično gonjeni za neodgovorno ponašanje i odavanje službene tajne, ovo će nam se ponavljati", rekao je Stojanović.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je juče na svom sajtu snimke susreta Radulovića sa vrhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Dačića, 2008. i 2009. godine.

Kako navodi taj sajt, Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha MUP-a, a na snimcima se vide Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.

XS
SM
MD
LG