Dostupni linkovi

Tadić: Objavljivanje snimaka je sukob unutar aktuelne vlasti


Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da nije imao saznanja s kim se 2008, u vreme kada je on bio predsednik Srbije, sastajao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, i ocenio da objavljivanje snimaka njegovih susreta sa saradnicima narko bosa Darka Šarića očigledno predstavlja sukob unutar aktuelne vlasti.

"Svaka služba bezbednosti snima one koji su sumnjivi, a u ovom slučaju to nije bio neki predstavnik vlade već Rodoljub Radulović (Miša Banana). Predstavnike vlade snimaju ako se oni susreću sa sumnjivim licima", kazao je Tadić na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a u Beogradu.

On je dodao da ne zna da li su nadležne službe obavestile Dačića da je Radulović pod njihovom prismotrom.

Prema njegovim rečima, informacije o postojanju ne samo tog snimka već i "mnogo drugih", on je, kao šef države, dobio naknadno, na sastancima s predstavnicima bezbednosnih službi.

"Nemam pojma ko je sada pustio te snimke, ali je to očigledno sukob unutar vlasti. Ja u toj debati neću da učestvujem i ne pada mi na pamet da se kompromitujem i uđem umesto (lidera SPS i ministra inostranih poslova) Ivice Dačića u takvu vladu", rekao je Tadić.

Upitan da li objavljivanje tih snimaka predstavlja početak izborne kampanje, on je kazao da takvu odluku može doneti samo premijer Aleksandar Vučić.

"Nikada u životu nisam razgovarao s Dačićem o tom snimku. Nešto najprljavije što sam čuo jeste da neko implicitno optužuje mrtve ljude (koordinatora službi bezbednosti Miodraga Rakića). To samo govori o karakteru ove vlade", rekao je Tadić.

XS
SM
MD
LG