Dostupni linkovi

Turska: Ubijeno 12 policijaca u napadu


Dvanaest policajaca ubijeno je danas u bombaškom napadu na istoku Turske koji se pripisuje pobunjenicima Radničke partije Kurdistana (PKK), čije je baze na severu Iraka noćas intenzivno bombardovala turska avijacija.

Eksplozivna naprava aktivirana je kada je prošlo policijsko vozilo u oblasti Aralik, blizu granice Turske s Azerbejdžanom, Jermenijom i Iranom, naveli su bezbednosni izvori za agenciju Frans pres. U eksploziji su povređena tri policajca, dodali su isti izvori.

Turska avijacija noćas je izvela više napada na glavne baze PKK na severu Iraka. Više od 50 turskih lovaca je šest sati bombardovalo ciljeve PKK, kada je ubijeno između "35 i 40 terorista", naveli su domaći mediji.

Turski premijer Ahmed Davutoglu obećao je juče da će iskoreniti PKK, koju turska smatra terorističkom organizacijom.

Poslednjih dana naglo je eskaliralo nasilje između turskih bezbednosnih snaga i pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK). Šesnaest vojnika ubijena su u sličnom napadu PKK u nedelju.

U sukobima PKK i turskih bezbednosnih snaga od jula je ubijeno oko 200 ljudi, od kojih su 85 turski vojnici i policajci. Sukobi su prekinuli mirovni proces između turskih vlasti i Kurda koji je počeo pre dve i po godine.

XS
SM
MD
LG