Dostupni linkovi

Danas sjednica Narodne skupštine Republike Srpske


Razmatranjem Prijedloga zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, u Banjoj Luci danas će biti nastavljena peta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o advokaturi, o vinu, o jakim alkoholnim pićima, o izmjenama Zakona o eksproprijaciji, o izmjenama i dopunama Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, te o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine.

Narodna skupština će razmatrati i Nacrte zakona o prevozu opasnih materija, o meteorologiji, o izmjenama Zakona o upravnoj inspekciji, o izmjenama i dopunama Zakona o zvanjima koja se stiču završetkom visokog obrazovanja, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi.

Poslanici bi trebalo da razmotre Nacrt strategije integralnog upravljanja vodama od 2015. do 2024. godine, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, te izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske za prošlu godinu.

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Radio-televizije Republike Srpske za 2013. i 2014. godinu, te plan rada za ovu godinu.

Bit će riječi i o godišnjem izvještaju o rezultatima aktivnosti institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine za 2014. godinu, te izvještaju ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine o pojavama diskriminacije za prošlu godinu.

XS
SM
MD
LG