Dostupni linkovi

Dačić: Snimci su političko-bezbednosna ujdurma


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras da je objavljivanje snimaka njegovih susreta ali i susreta čelnika MUP-a sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša banana, koji je osuđen na 11 godina zatvora zbog trgovine narkoticima, "političko-bezbednosno-policijska ujdurma" koja treba da ga kompromituje.

"To se dešavalo pre manje od sedam godina. Nikada ništa nisam krio o ovoj temi, viđao sam se sa njim kao i neki drugi. Kad se to dešavalo, Radulović je bio javna ličnost a ne kriminogena, sa kojom su se mnogi sretali", kazao je Dačić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je kazao da "ne razume" potrebu da se sada vodi rasprava o susretima koji su se desili pre sedam godina i o kojima postoje svi papiri u sudu i Tužilaštvu.

"Ne razumem potrebu da se sada vodi rasprava o tome sem da se još jednom pokaže da na delu postoji aparat koji može da proizvede političke posledice.

Upitan da li ti snimci mogu ugroziti njegov opstanak u Vladi Srbije, Dačić je kazao da je to pitanje za premijera Aleksandra Vučića.

XS
SM
MD
LG