Dostupni linkovi

Vladajuća crnogorska koalicija raskinula savez u Budvi


Već odavno narušeni odnosi u vladajućoj koaliciji u Crnoj Gori rezultirali su raskidanjem kolicije na lokalnom nivou u Budvi.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Budvi jednoglasno je donio odluku da raskine koaliciju sa SDP-om u tom gradu.

Kako je saopšteno nakon sjednice, istrajavajući i poštujući program DPS-a, Opštinski odbor je ocijenio da je koalicioni partner narušavao sporazum o koaliciji, postupajući neprincipijelno, direktno nanoseći štetu funkcionisanju opštine Budva i osnovnih interesa građana.

Predsjednik budvanskog DPS-a i prvi čovjek opštine, Srđa Popović, inicirao je prošlog mjeseca raskid koalicije.

U DPS-u su istakli kako je Više nego očigledno da se ta partija zalaže za privlačenje kvalitetnih stranih investicija, razvoj osnovnih turističkih sadržaja i otvaranje novih radnih mjesta u sektoru turizma, što je, za vrijeme trajanja koalicije DPS-SDP, više puta sprečavao SDP.

Ranije su odbornici SDP-a odbili da podrže Srđu Popovića za gradonačelnika Budve, u momentu kad je imao protivkandidata iz redova SNP-a.

Popović je izabran na to mjesto nakon što je njegov prethodnik Lazar Rađenović uhapšen u nadavnoj akciji policije i tužilaštva, zajedno sa više drugih bivših i sadašnjih fukncionera opštine, koji se terete za brojne zloupotrebe i štetu nanijetu budžetu opštine Budva.

XS
SM
MD
LG