Dostupni linkovi

Putin naredio vanrednu provjeru borbene gotovosti


Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je danas vanrednu provjeru borbene gotovosti ruske vojne centralne vojne oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema naređenju, vojnici u centralnom okrugu su dovedeni u punu borbenu gotovost od 9.30 po moskovskom vremenu", potvrdio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi agencija Reuters.

Šojgu je naveo da će vanredna vojna vježba trajati do 12. septembra i da uključuje i padobrance i vazduhoplovni vojni transport, kao i neke avione iz drugih vojnih okruga.

"Moramo da provjerimo mogućnosti padobranaca kada su raspoređeni na velikim udaljenostima i njihove spremnosti da naprave slijetanja na nepoznate aerodrome", rekao je Šojgu.

Prema njegovim riječima, posljednje vojne vežbe uključivale su civile iz ministarstava zdravlja i poljoprivrede, a predviđene su kao test njihove spremnosti da izvršavaju svoje zadatke u ratnim uslovima.

Ruska centralna vojna oblast prostire se od regiona širom reke Volge do Urala i Sibira, a uključiće i daleki sjever Rusije.

Rusija je od nedavno intenzivirala vanredne provjere svoje vojske, testirajući borbenu gotovost od Arktika do Dalekog Istoka od kako su odnosi sa Zapadom pali na nizak nivo zbog ukrajinske krize.

XS
SM
MD
LG