Dostupni linkovi

Crna Gora vratila Srbiji još jednu pošiljku krompira


Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove (UIP) vratila je danas još jednu pošiljku od 12.000 kilograma merkantilnog krompira iz Srbije zbog prisustva štetnog organizma.

"U uzorku koji je fitosanitarna inspekcija dostavila fitosanitarnoj laboratoriji utvrđeno je prisustvo hodnika ispod površine kore i dvije lutke. Oštećenja i lutke pripadaju vrsti iz familije moljaca", navodi se u saopštenju.

Fitosanitarna inspekcija je o navedenom obavijestila fitosanitarnu upravu, s ciljem obavještavanja nadležnog organa Srbije.

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove juče je saopštila da je vratila u Srbiju više od 20.000 kilograma merkantilnog krompira, zbog prisustva štetnog organizma u krompiru iz familije moljaca.

Pošiljka se trenutno nalazi na granici Srbije, gdje se provode detaljne analize i do kraja dana biće poznati rezultati inspekcijskog pregleda, naveli su u ministarstvu.

Iz crnogorske Uprave su najavili da će fitosanitarna inspekcija u narednom periodu pojačati nadzor nad uvoznim kontingentima krompira.

XS
SM
MD
LG