Dostupni linkovi

Skupština KS o izmjeni i dopuni budžeta za 2015. godinu


Skupština Kantona Sarajevo bi na sjednici najavljenoj za danas trebala donijeti odluku o izmjeni i dopuni Budžeta KS za 2015. godinu, kao i odluku o izmjenama Zakona o izvršavanju Budžeta KS također za ovu godinu.

Budžet KS za 2015. godinu iznosi 690.022.000 KM.

Vijećnici će po skraćenom postupku razmatrati nekoliko prijedloga zakona o izmjenama, Zakona o upotrebi znakovnog jezika u KS, Zakona o pečatu, Zakona o upotrebi grba i zastave, Zakona o proglašavanju žalosti, te Zakona o objavljivanju propisa i drugih općih akata u "Službenim novinama KS“.

Kako je najavljeno iz Pres službe KS, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju sankcija u Kantonu Sarajevo, kao i nekoliko prijedloga o izmjeni naziva ulica u KS-u.

Na predloženom dnevnom redu je i nekoliko izvještaja radu i finansijskom poslovanju kantonalnih ustanova za 2014.godinu kao što je Pravobranilaštvo, Zavoda za izgradnju , JP „Televizija Kantona Sarajevo“ , KJP "ZOI '84" Olimpijski centar Sarajevo, kao i Izvještaj o izvršenju sankcija u KS za 2014. godinu.

XS
SM
MD
LG