Dostupni linkovi

Krivokapić se sastao sa Ban Ki Munom u Njujorku


Parlamenti su mjesto koje mora otvoriti prostore neprijatnih istina i uzeti odgovornost bolnih promjena, i bez njihove moći građani nijesu predstavljeni, kazao je predsjednik crnogorske Skupštine, Ranko Krivokapić prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN Ban ki Munom u Njujorku.

On učestvuje na četvrtoj Svjetskoj konferenciji predsjednika parlamenata, koja se održava u Generalnoj skupštini Ujedinjenih Nacija u Njujorku.

Kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, konferencija je posvećena temi “Parlamentarni nadzor: izazovi i šanse”, a okupila je više od 120 predsjednika parlamenta iz cijelog svijeta.

“Ovom prilikom Crna Gora je bila posebno počastvovana, pa je među deset, od više od 120 predsjednika nacionalnih parlamenata, Krivokapić imao bilateralni susret i radni ručak sa Generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija, Ban Ki-Munom”, kaže se u saopštenju.

Tokom susreta sagovornici su razgovarali o važnosti jačanja parlamentarnih mehanizama i ulozi parlamenta kao stuba demokratije, i potrebi da bude sve jači nosilac političkih procesa koji znače jačanje institucija, očuvanje mira i opšti društveni napredak.

XS
SM
MD
LG