Dostupni linkovi

"Beogradski susreti" od 1. do 10. septembra


"Beogradski susreti", međunarodna grafička radionica umetnika Austrije, Srbije i nemačke, biće održana od 1. do 10. septembra u Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

U okviru radionice, organizovana je i grupna izložba umetnika koja će biti otvorena 3. septembra u 20 časova u Galeriji Centra za grafiku.

Centar za grafiku i vizuelna istraživanja AKADEMIJA Fakulteta likovnih umetnosti već tradicionalno, po osmi put, organizuje Međunarodnu grafičku radionicu "Beogradski susreti".

Na radionici učestvuje šest umetnika iz Srbije (Milica Crnobrnja Vukadinović, Ksenija Pantelić, Mina Piščević, Tadija Janičić, Milan Antić i Dušan Vrga), četiri umetnika iz Austrije (Peter Phobia, Olivier Hölzl, Boicut i Andreas Nader) i četiri umetnika iz Nemačke (Philipp Hennevogl, Gabriela Jolowicz, Christian Bär i Ellen Möckel).

"Odabrani umetnici predstavljaju uvid u savremene tendencije na internacionalnoj umetničkoj sceni, nove rukopise, nove poetike i nove tehničko – tehnološke pristupe. Reč je o pripadnicima mlađe i srednje generacije čiji lični izrazi kreiraju estetska kretanja u ovom trenutku", naveli su organizatori.

Radionicu će pratiti predavanja i demonstracije novih grafičkih materijala, kao i organizovano javno vođenje zainteresovane publike kroz Radionicu (upoznavanje publike sa učesnicima radionice i njihovim načinom izvođenja grafika).

XS
SM
MD
LG