Dostupni linkovi

Počinje 10. Bledski strateški forum


Bledski Strateški Forum koji okuplja najeminentnije predstavnike iz oblasti internacionalne politike, poslovanja i društvenog djelovanja regiona, Evrope i svijeta, počet će danas s radom na Bledu (Slovenija).

Moto ovogodišnjeg 10. Bledskog foruma je "Vizije novog partnerstva", a pokrovitelj i organizator manifestacije je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije.

Učešće u radu Foruma, između ostalih, potvrdili su predsjednici Slovenije i Hrvatske Borut Pahor i Kolinda Gabar Kitarović, predsjednik Evropskog vijeća, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, premijeri Slovenije i Srbije Miro Cerar i Aleksandar Vučić, ministri vanjskih poslova Slovačke, BiH, Makedonije, Mađarske i Turske Miroslav Lajčak, Igor Crnadak, Nikola Poposki, Peter Sijarto i Mevlut Cavusoglu, te nekoliko ministara Evropskog vijeća i niz diplomata i uglednih biznismena iz cijelog svijeta.

Rad foruma se već po nepisanom pravilu okončava diskusijom o temi "Zapadni Balkan" u utorak, 1. septembra u kojoj će ove godine učešće uzeti ministri ili zamjenici ministra država regiona.

XS
SM
MD
LG