Dostupni linkovi

Crnogorska Vlada podržala je prijedlog rezolucije o integraciji u NATO


Vlada je danas podržala Prijedlog rezolucije o podršci integracije u NATO, ocjenjujući da je veoma bitno da se debata i dijalog o NATO integracijama prenese i u Skupštinu, kazao je koordinator za Alijansu Vesko Garčević.

Vlada je na današnjoj sjednici podržala prijedlog mišljenja na Prijedlog rezolucije o podršci integracije u NATO.

„Time se Vlada uključuje i podržava aktivnosti Skupštine, smatrajući da je u predstojećem periodu veoma bitno da se debata i dijalog o NATO integracijama prenese i u Skupštinu, kao dio debate koja se odvija u crnogorskom društvu“, rekao je Garčević na konferenciji, nakon sjednice.

Kako je naveo, u Vladi smatraju da će debata u parlamentu jasno pokazati da izglasavanjem rezolucije, u Skupštini postoji jasna i nedvosmislena većina poslanika koja podržava integracije u NATO.

Garčević je naveo da je rezoluciju potpisalo ili spremno da podrži do sada oko 50 poslanika.

„Ovo je vrlo važno ne samo kao činjenica koja se tiče građana Crne Gore, već i kao jasna poruka koju šaljemo našim partnerima u NATO-u o tome kakva podrška za integracije postoji u Skupštini“, rekao je on.

Garčević je podsjetio da je članstvo u NATO jedan od strateških vanjsko-političkih prioriteta Crne Gore, koji je kao takav definisan odmah nakon obnavljanja nezavisnosti.

On je ukazao da je u uobrazloženju rezolucije naglašeno da se njom jača međunarodni položaj Crne Gore, njen položaj u regionu i kao i njeni sigurnost i stabilnost.

XS
SM
MD
LG