Dostupni linkovi

Amel Tuka se u petak vraća u BiH, doček u Zenici


Najbolji bh. atletičar Amel Tuka se nakon osvajanja bronzane medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu vraća u petak u BiH, a doček mu je organizovan u Zenici.

Njegov dolazak na Međunarodni aerodrom u Sarajevu se očekuje oko 19 sati. Na aerodromu će biti održana konferencija za medije, nakon koje će Tuka krenuti u Zenicu gdje će mu na Kamberovića polju biti organizovan doček.

Organizatori dočeka su Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica i Atletski klub Zenica. Za doček je pripremljen specijalni program koji počinje u 20:30 sati, potvrdio je za portal Klix.ba direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Feđa Jovanović.

Organizatori su pozvali sve one koji su u mogućnosti da dođu u Zenicu i pozdrave najboljeg bh. atletičara koji se upisao u istoriju.

Tuka je u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu osvojio treće mjesto i osigurao bronzanu medalju, prvu u istoriji BiH. Dionicu je Tuka pretrčao za minutu, 46 sekundi i 30 stotinki, što je bilo dovoljno za bronzanu medalju.

Srebro je osvojio Poljak Adam Kszczot, a zlato Lekuta Rudisha iz Kenije.

XS
SM
MD
LG